Comment on ENERGY STAR Imaging Equipment Version 3.2 Draft Specification

dated on June.04,2021

Line Item No Comment,”Question Reason N.B.
463 | 3.4 * Requirements for DFE of Professional + The DFE test method is stipulated in the
Requirements equipment are deleted at all from the Professional Equipment test method for the

for Professional | criteria. Please tell us how to test DFE for | purpose of measuring TEC DFE. There is no DFE

Imaging Professional equipment. test method description regarding Production
Products - If DFE has a different consent from that | Efficiency and Ready Power.
of the main body, will the Production * Also, there is a case of Professional Equipment,
Efficiency and READY power of the whose main body power source is AC200V and
Professional Equipment be calculated DFE power source is AC100V.

including DFE power consumption?

+ How will be the separate DFE data
(energy, power etc.) integrated into
Energy efficiency and READY power of

the main body(i.e. the product as a

whole)?
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7 TEST PROCEDURES FOR PRODUCTS WITH A DIGITAL FRONT
END (DFE)

This step applies only to products that have a DFE as defined in Section 1 of the ENERGY STAR
Program Requirements for Imaging Equipment.
7.1 Ready Mode DFE Test

A) Products that are network-capable as-shipped shall be connected during testing. The network
connection used shall be determined using Table 5

B) If the DFE has a separate main power cord, regardless of whether the cord and controller are internal
or external to the imaging product, a 10-minute power measurement of the DFE alone shall be made,

and the average power recorded while the main product is in Ready Mode.
C

If the DFE does not have a separate main power cord, the tester shall measure the dc power required

for the DFE when the unit as a whole is in Ready Mode. This will most commonly be accomplished by
taking an instantaneous power measurement of each dc input into the DFE and adding them together

for the total dc power.




7.2 Sleep Mode DFE Test

This testing shall be performed to obtain the Sleep Mode power of a DFE device over a 1-hour period.
The resulting value will be used to qualify Imaging Equipment products that incorporate DFEs with
network-capable Sleep Modes.

A) Products that are network-capable as-shipped shall be connected during testing. The network
connection used shall be determined using Table 5.

B) If the DFE has a separate main power cord, regardless of whether the cord and controller are internal
or external to the imaging product, a 1-hour power measurement of the DFE alone shall be made,
and the average power recorded while the main product is in Sleep Mode. At the end of the 1-hour
power measurement, a print job shall be sent to the main product to ensure the DFE is responsive.

C) If the DFE does not have a separate main power cord, the tester shall measure the dc power required
for the DFE when the unit as a whole is in Sleep Mode. A 1-hour power measurement of the dc input
to the DFE shall be made, and the average power recorded while the main product is in Sleep Mode.
At the end of the 1-hour power measurement, a print job shall be sent to the main product to ensure
the DFE is responsive.

D) In cases B) and C), the following requirements apply:
1) Manufacturers shall provide information on:
a) Whether DFE Sleep Mode is enabled as-shipped; and
b) The expected time to sleep of the DFE.

2) Ifthe DFE does not respond to the print request at the end of 1 hour, the Ready Mode power
level measured in the test method shall be reported as the Sleep Mode power.

488

3.4.1 Automatic
Duplexing
Capability:

+ We agree with the proposal to continue | - Duplex is used fairly often. We cannot show its
requirements on automatic duplex frequency with specific figures, however, there are
function. a number of duplex deliverables, such as
catalogue, pamphlet, DM etc.

* Duplex function is added to media transportation
unit. During simplex printing, duplex-related
transportation part does not work, therefore, it
does not lower the value of Production Efficiency

or increase that of Ready power.




495

3.4.2
Production
Energy

Requirements

In the calculation of Production Efficiency,
“Transition Energy” (FPPT) of steps 3, 5
and 6 is not included. Please clarify this

rule.

* It is specified in the criteria to refer to STEP 3, 5
and 6 for power calculation. However, each step
measures FPPT and Production energy. It seems
necessary to make clear that only Production
energy/pages is adopted for the calculation of
Production Efficiency.

523 | 34.2 Concerning Table 8: Production Efficiency | It seems a typo.
Production Requirements for Professional Imaging
Energy Products, the criteria for Color should be
Requirements: | that of Monochrome and vice versa.

535 | 3.4.3 We request the EPA further to relax the + Based on our comments on April 5, 2021, we
Ready Mode requirement for Ready Mode Power. have acknowledged that the EPA has modified the
Power maximum ready power from 780W to 900W.

Requirement:

However, the pass rate is still low for devices with
100 or more ppm.




* Also, the fusing unit of this speed range needs a
tremendous heat capacity to sustain product
performance (image quality/media
flexibility/productivity). The market needs to
respond to a wide spectrum of media will be
getting stronger in the future and it seems fairly
difficult technically to reduce power consumption.
Based on this situation, please reconsider the

criteria.

163

DEFINITIONS
d) Professional
Digital Front-
end (DFE):

Although DFE requirements are deleted in
the criteria of Professional Equipment, the
definition of Professional Digital Front-end
(DFE) is remaining in the definition part.
Could the EPA tell us the reason why it is
not deleted.




Others

Please consider how to handle “tandem’

products.

There are “tandem” products in Professional
Products, which realize high speed duplex
productivity using tandem engines. “Tandem”
product has totally two fixing units, resulting high
power consumption. Since it is a superior product,
it is installed for government offices and so forth.
However, its tender condition includes ENERGY
STAR mark.

Konica Minolta bizhub PRESS 2250P

Tandem engine configuration

Other than the above product, we found

Engine for printir'lg back sid Engine for printing face side
P TRy i 2 i f

following “tandem” products as well.

Xerox: Nuvera 288 EA Production System, Nuvera 314 EA Production System




Relevant items

Correct figures.

It seems typographical errors.

See the following pages.

423

All units/configurations for which a Partner is seeking ENERGY STAR certification, must

748 Bssi

unique tq 749

consistently i

materials and on

meef the ENERGY STAR requirements. For remanufactured products, the Partner must

certified configurations an identifier in the model name/number that is

GY STAR certified configurations. This identifier must be used
iation with the certified configurations in marketing/sales

751 ENERGY STAR list of certified products (e.g. model A1234 for

baseline configurations and 752
configurations) |

0 1234-R for remanufactured ENERGY STAR certified




P7 2.1.218 Table

. . . ENERGY STAR
Equipment Type Media Format Marking Technology Evaluation Method
Production Efficiency
Professional Imaging Al Al (Sectg:r? d-3'4'3:' =342/
Products Ready Mode Power
(Sectionf34.4) =3|4.3]7
P15
523 Table 8: Production Efficiency Requirements for Professional Imaging Products
Applicable Professional Imaging Product Maximum Allowable Production Energy
Type (Watt-hour/image)
Color 042 | =0.67
Monochrome 067 | =0.42

P17
630 ®  Adderpmerraceis the power allowance for the interface fimctional adders used
631 during the test, including any fax capability, and as selected by the
632 mamifacturer fro ity
633 ®  nis the mimber of allowances claimed for interface fimctional adders used
634 during the test, including any fax capability, and is less than or equal to 2
635 ®  ddderorzms is the power allowance for any non-interface functional adders in
636 use during the test, as selected by the manufacturer from [able 0, fn watts;
637 and A

1y




P19

645 354 Off Mode Power Consumption Off Mode power, as measured in the test procedure, shall
646 be less than or equal to the Maximum Off Mode power specified in fable 81, subject to the
647 following conditions. 11 2 =117
654 ITabIe Bj: Maximum Off Mode Power Requirement
Maximum Off Mode Power
Product Type
(watts) il
All OM Products 03
=127
661 411 When testing Imaging Equpmemproduds,metestmumﬂdenuﬁedqhble 92| shall be
662 used to determine certification for ENERGY STAR.
=127
663 Table 92| Test Methods for ENERGY STAR Certification
Product Type Test Method
All Imaging Products,
excluding Professional ENERGY STAR Imaging Equipment Test Method, Rey. Nov-2018 | [F|Dec2018
Products
P"’p reribie ENERGY STAR Professional Imaging Equipment Test Method




Request of a transitional measure regarding the application of Ver3.2

<Comment,” Question>

* The revision V3.2 requires tests per Professional Equipment Test Method.

+ We are afraid whether CB’s are ready to test Professional Products, since Professional Equipment test is quite different from the conventional
TEC test.

* There is a grave concern that a manufacturer cannot make application to register its Professional Equipment for a certain period after the
established criteria of Professional Equipment is reflected in the revised Ver3.2, which is published as amendment of Ver3.1.

+ We would like to ask the EPA to devise some countermeasure against any possible blank period for the application of ENERGY STAR Ver3.2.

* Our ideas follow for your reference:
Is it possible to write in the cover letter that the criteria of Professional Equipment have been established, however, the application to register
Professional Equipment as ENERGY STAR product can be made first in six months after the publication of the cover letter? Or, during the

six months after the publication of the cover letter, can the EPA accept the application of Professional Equipment via Ver3.1?
We appreciate greatly if the EPA comes up with any creative measure to solve the above issue.
<Reason>
JBMIA has conducted a survey among member companies about how the certification of each test laboratory is acquired according to ENERGY

STAR 3.2 revision.

Some companies, which own first-party laboratory with the accreditation by AB, have already acquired the certification to test Professional



Equipment.

However, it has turned out that quite a different situation seems to exist for companies, which test under SMTL program by CB. It has been
reported from a CB that SMTL program will start only after the official publication of Ver 3.2, after which its Japanese subsidiary should be
certified to test Professional Equipment to start its SMTL program. A certification for Professional Equipment under SMTL program by this CB

should be able only in November, 2021 or later.

Therefore, manufacturers under SMTL program by CB cannot start testing Professional Equipment for almost half a year after the publishment
of the amendment Ver3.2. In the meantime, such manufacturers cannot acquire ENERGY STAR registration by the EPA for their Professional
Products and would hesitate to launch the products in question without ENERGY STAR mark, causing considerably bad influence on their
business.

END



